Anastasia: Mit bryllup var et intimt efterårsbryllup...


Jeg blev gift med min kone Maria den 28. oktober 2017. Det var en smuk efterårsdag på Varna Palæet i Aarhus med udsigt til Aarhusbugten, den uendelige bro og Marselisskoven i smukke efterårsfarver.

Vi har nu været sammen i snart 7 år, og vi har vores 2. bryllupsdag om en måneds tid.
Planlægningen

Vi drømte om et hyggeligt og knap så traditionelt bryllup. Vi gik i gang med planlægningen ca. 2 år før brylluppet. Men det skal siges, at det første år gik på at samle inspiration på et absurd antal Pinterest boards.

Da vi bestemte os for et efterårsbryllup var stedet automatisk valgt – det måtte simpelthen være Varna Palæet! Jeg havde et par år før, på en gåtur i Marselisskoven, sagt til Maria, at jeg drømte om at blive gift på Varna Palæet. Og der er ikke noget smukkere sted end Varna Palæet om efteråret med Marselisskoven i baggrunden.

Til at starte med overvejede vi at blive viet i den lokale kirke, fordi Marias mormor har været aktiv i kirken, da hun boede i området. Desværre ville præsten ikke vie os. Så vi valgte i stedet at blive viet af byrådsmedlem Ango Winther på Varna Palæet.

Tema og farver for brylluppet var inspireret af Varna Palæet og egeskoven udenfor. Jeg er meget stor tilhænger af Less is more, når det kommer til indretning. Jeg har en baggrund som designer, så det var vigtigt for mig, at selve lokalet var smukt – også uden pynt, blomster og balloner. Derfor var bordpynten holdt simpelt med respekt for rummet og naturen uden for. Vi pyntede bordene med små pyntegræskar, Tom Dixon lysestager og bordkortholdere i egetræ.

Vi var 26 personer til brylluppet. Det var vigtigt for os at holde det småt, så vi havde tid til at tale med alle vores gæster. Det passede med, at vi havde tre runde borde, hvor vi spiste én ret med hvert bord. Der var et lille skilt på hvert bord, der fortalte gæsterne, hvilken ret vi spiste med dem. Det er en ting, som vores gæster stadig nævner, når de taler om vores bryllup. Vi er også selv rigtig glade for, at vi kom rundt og fik hygget med alle vores gæster.Når jeg tænker tilbage på planlægningen, så er jeg utrolig taknemmelig for opfindelsen af regneark. Når man, som Maria og jeg, bestemmer sig for at lave alting selv, så er der virkelig meget, som man skal holde styr på. Det var til at overskue, fordi vores bryllup ikke var større, men hvis vi havde været 100+ gæster, så er det en meget stor mundfuld, hvis man gør det selv.


Invitationerne

Jeg designede selv vores bryllupsinvitationer, menukort m.m., som også var inspireret af skoven udenfor. Jeg tegnede Varna Palæet til vores vellum cover, og vi havde købt regnbue frimærker specielt til forsendelse af invitationerne. I vores party favors havde vi også en temporary tattoo med et regnbuehjerte, som vores gæster kunne tage på.

Du kan læse mere om vores bryllupsinvitationer på Woodhazel Custom design.KjolenJeg forelskede mig hovedkulds i en kjole helt i starten af vores bryllupsplanlægning. Den var gudesmuk – old Hollywood glamour – bare perfektion!

Men den kostede 12.000kr. Nu er jeg jyde, og jeg har meget svært ved at bruge så mange penge på en kjole, som, jeg ved, kun bliver brugt 1 dag.

Jeg var så forelsket i den kjole, at jeg vidste, at hvis jeg prøvede den, så kom den med hjem. Så lige meget, hvor smuk, jeg syntes, den var, måtte jeg altså finde en anden kjole.

Jeg fandt heldigvis en kjole, som også var utrolig smuk – og som kan bruges flere gange. Kjolen, som jeg endte med, var en navy blå kjole med rhinsten detaljer på den ene skulder.

Jeg var ikke helt tilfreds med rhinstene, som var grå og firkantede, så jeg valgte at tage dem af og sætte perler og små rhinsten på.
Hvad vil jeg gøre anderlede, hvis jeg skulle giftes i dag?

Jeg er rigtig glad for, at jeg valgte den navy blå kjole. Men hvis jeg skulle giftes i dag og så Hollywood Glam kjolen hos PreLoved, så havde jeg købt den med det samme!


Maria og jeg havde ikke en fotograf til vores bryllup. Det var et valg vi tog, fordi hverken Maria og jeg er super glade for at få taget billeder. Men nu ville jeg ønske, at vi havde haft fokus på at få taget flere billeder i løbet af dagen/aftenen. Min mor er dement, og hun kan ikke huske vores bryllup. Derfor ville det være dejligt, hvis der var flere billeder af Maria og jeg sammen med vores gæster.


Work work work

Maria er typen, der aldrig er syg – på nær, når hun har ferie! Hun starter stort set altid sin ferie med at ligge syg i 1 uge. Maria tog 3 dage fri før vores bryllup, så hun kunne hjælpe med de sidste ting. Og hvad skete der så… Hun blev syg med høj feber onsdag aften før vores bryllup. Det var så skidt, at jeg om fredagen spurgte hende, om vi skulle ringe til vores gæster og aflyse. Men det gik heldigvis alt sammen, og vi havde en dejlig dag på trods af feber. Men hvis vi kunne gøre det hele om igen, så arbejdede Maria helt frem til lørdag formiddag.


Taxaen

Maria og jeg bestilte en taxa, som skulle kører os hjemmefra og hen til Varna. Vi er ikke super high maintenance, så en taxa var helt fint for os. Så længe vi kunne lade bilen stå hjemme, så var alt fint. Eller, det troede vi.

Forestil dig det her: Vi for et kald om, at vores taxa er på vej. Vi går ud på parkeringspladsen og venter. Rundt om hjørnet kommer en handicapbus… Maria og jeg kigger på hinanden og tænker, det kan ikke passe! Den er nok ikke til os. Men så stikker chaufføren hovedet ud og spørger, om det er os, der har bestilt en taxa. Det er vores taxa! Vi bliver enige om, at der ikke er nogen garanti for, at vi kan få en ny taxa i tide, så vi stiger ind i handicapbussen, som indeni ligner mere en krigszone end en bus. Maria hvisker til mig, at det her kan vi grine af, når vi bliver gamle.

Vi kører afsted i handicapbussen, og chaufføren har en lidt tung speederfod. Vi kan fornemme, at vi ankommer på samme tid som gæsterne, hvis han bliver ved med samme fart. Vi beder han derfor om, at holde ind til siden, midt i skoven og vente 15 minutter, så vi ikke bliver set af vores gæster i bussen fra helvede.

De 15 minutter går, og vi ankommer sikkert til Varna.

Den dag i dag kan vi grine af vores taxatur. Men hvis vi skulle gøre det om igen, så havde vi bestilt en anden transportform.


Det bedste ved vores bryllup

Det bedste ved dagen var, at vi holdte et bryllup, der passede til dem, vi er. Vi var omgivet af familie og venner. Det var hyggeligt og uformelt og med et lækkert dansegulv komplet med diskokugle og lysshow til senere på aftenen – mit veto! Discokugle og Despacito på playlisten var mine krav til et succesfuldt bryllup.

Vi havde et bord med et polaroid kamera og en gæstebog, hvor vores dejlige gæster kunne tage et billede og skrive en lille hilsen til os. Den gæstebog sætter vi stor pris på i dag og fortsætter den med billeder fra bryllupsrejsen og oplevelser frem i livet. Med lidt held ender den med at blive en stor bog over vores liv og oplevelser sammen.

Men det bedste af alt var, at jeg blev gift med mit livs kærlighed.Mine bedste råd til alle, der planlægger bryllup

Shit happens! Deal with it! Der går altid noget galt uanset, hvor godt og grundigt man planlægger sit bryllup. Tro mig, når jeg siger, at langt de fleste ting er noget, man kan grine af sammen senere.

Husk at nyde dagen! Det sagde alle til os op til vores bryllup. Og det er så sandt. Tiden går utroligt hurtigt den dag, og der er så mange indtryk og følelser. Husk at tage et øjeblik sammen og nyd det!

417 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle