Anastasia: Mit bryllup var et intimt efterårsbryllup...


Jeg blev gift med min kone Maria den 28. oktober 2017. Det var en smuk efterårsdag på Varna Palæet i Aarhus med udsigt til Aarhusbugten, den uendelige bro og Marselisskoven i smukke efterårsfarver.

Vi har nu været sammen i snart 7 år, og vi har vores 2. bryllupsdag om en måneds tid.
Planlægningen

Vi drømte om et hyggeligt og knap så traditionelt bryllup. Vi gik i gang med planlægningen ca. 2 år før brylluppet. Men det skal siges, at det første år gik på at samle inspiration på et absurd antal Pinterest boards.

Da vi bestemte os for et efterårsbryllup var stedet automatisk valgt – det måtte simpelthen være Varna Palæet! Jeg havde et par år før, på en gåtur i Marselisskoven, sagt til Maria, at jeg drømte om at blive gift på Varna Palæet. Og der er ikke noget smukkere sted end Varna Palæet om efteråret med Marselisskoven i baggrunden.

Til at starte med overvejede vi at blive viet i den lokale kirke, fordi Marias mormor har været aktiv i kirken, da hun boede i området. Desværre ville præsten ikke vie os. Så vi valgte i stedet at blive viet af byrådsmedlem Ango Winther på Varna Palæet.

Tema og farver for brylluppet var inspireret af Varna Palæet og egeskoven udenfor. Jeg er meget stor tilhænger af Less is more, når det kommer til indretning. Jeg har en baggrund som designer, så det var vigtigt for mig, at selve lokalet var smukt – også uden pynt, blomster og balloner. Derfor var bordpynten holdt simpelt med respekt for rummet og naturen uden for. Vi pyntede bordene med små pyntegræskar, Tom Dixon lysestager og bordkortholdere i egetræ.

Vi var 26 personer til brylluppet. Det var vigtigt for os at holde det småt, så vi havde tid til at tale med alle vores gæster. Det passede med, at vi havde tre runde borde, hvor vi spiste én ret med hvert bord. Der var et lille skilt på hvert bord, der fortalte gæsterne, hvilken ret vi spiste med dem. Det er en ting, som vores gæster stadig nævner, når de taler om vores bryllup. Vi er også selv rigtig glade for, at vi kom rundt og fik hygget med alle vores gæster.Når jeg tænker tilbage på planlægningen, så er jeg utrolig taknemmelig for opfindelsen af regneark. Når man, som Maria og jeg, bestemmer sig for at lave alting selv, så er der virkelig meget, som man skal holde styr på. Det var til at overskue, fordi vores bryllup ikke var større, men hvis vi havde været 100+ gæster, så er det en meget stor mundfuld, hvis man gør det selv.


Invitationerne

Jeg designede selv vores bryllupsinvitationer, menukort m.m., som også var inspireret af skoven udenfor. Jeg tegnede Varna Palæet til vores vellum cover, og vi havde købt regnbue frimærker specielt til forsendelse af invitationerne. I vores party favors havde vi også en temporary tattoo med et regnbuehjerte, som vores gæster kunne tage på.

Du kan læse mere om vores bryllupsinvitationer på Woodhazel Custom design.KjolenJeg forelskede mig hovedkulds i en kjole helt i starten af vores bryllupsplanlægning. Den var gudesmuk – old Hollywood glamour – bare perfektion!

Men den kostede 12.000kr. Nu er jeg jyde, og jeg har meget svært ved at bruge så mange penge på en kjole, som, jeg ved, kun bliver brugt 1 dag.

Jeg var så forelsket i den kjole, at jeg vidste, at hvis jeg prøvede den, så kom den med hjem. Så lige meget, hvor smuk, jeg syntes, den var, måtte jeg altså finde en anden kjole.